Съвети към отслабващите

2014-10-10 15:04:00
Съвети към отслабващите
Снимка: freedigitalphotos.net

Искате да отслабнете? Лятото мина, но най-добре е да се захванете още от сега, за да може за следващия сезон да сте готови с красивото изваяно тяло за много снимки по бански. Ако искате да отслабнете, най-добре го правете бавно. А до следващото лято имате достатъчно време, в което да свалите излишните килограми и да се стегнете. Сега ще ви дадем няколко съвета, които наистина ще ви бъдат от полза в борбата с килограмите.

 

Дайте си време. Няма как да отслабнете за седмица или за месец. Това е проблемът на много хора – мислят си, че могат да постигнат големи резултати за малко време. Особено когато времето се затопли и искаме да си облечем нещо красиво и секси. Тогава всички жени искат да свалят килограми, ако може от днес за утре. Не е това начинът. Дайте си достатъчно време, най-добре не си поставяйте срокове. Не си мислете, че отначало, като не виждате промени в теглото си, нищо не се случва. Напротив, случва се, но бавно. Бъдете уверени и не се отказвайте.

 

Поставяйте си реалистични цели. Не си мислете, че трябва да свалите 10 килограма за месец. Това би било голяма грешка. Поставяте си големи цели, а когато видите, че не се получава нищо от намисленото – тогава се отказвате. Това не е правилната стратегия, така само се демотивирате. Опитайте се да си поставите по-малки цели, за да видите, че вие можете да се справите с килограмите.

 

Следете тренировките си. Нали не си мислите, че ще се справите само с глад? Спортът е не по-малко важен от балансираното хранене. Вместо да гладувате и да ядете само салати, най-добре правете тренировки. Ако фитнесът ви е скучен, запишете се на танци, аеробика или плуване. Следете тренировките си. следете какъв напредък имате, направете си дневник. Ако ходите във фитнеса, най-добре следете прогреса си там. Важно е кардиото, записвайте си какви показатели сте имали в началото и следете къде сте в момента.

 

Давайте си награди. Когато постигнете някоя от целите си, поглезете се. Може да е с нещо сладко или парче пица. Купете си малко количество от любимата си храна и му се насладете. Не си мислете, че едно малко парче шоколад ще обърка цялата ви диета. Но не прекалявайте, все пак това е награда, не е нужно да изяждате целия шоколад. Най-добре го разделете с приятел.

 

Не тренирайте сами. Намерете си приятел, с който да ходите на тренировки. Това ще ви помогне много, защото няма да се чувствате самотни. Ако сте мотивирани и намерите някой, който също е решен да отслабне, това ще е чудесно. Проблемът е, че много хора се сравняват с другите. Не правете тази грешка. Гледайте само личния си прогрес.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия